Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Αποκλειστική συνέντευξη από τον Ιεραπόστολο Αρχιμ. Κοσμά Θασίτη!

Κοινοποίηση
Συντάκτης  Φεβ 13, 2021

Το euxh.gr , σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς «κατάφερε» να ταξιδέψει στο μακρινό Κονγκό και να εξασφαλίσει αποκλειστικά για το euxh.gr μια συνέντευξη από τον ιεραπόστολο Κοσμά Θασίτη*.

Φυσικά η τεχνολογία σμίκρυνε την απόσταση και έτσι, ήταν πλέον θέμα χρόνου να σας στην παρουσιάσουμε .

 

 

 

 euxh.gr: π. Κοσμά, χαιρόμαστε για την τηλεφωνική μας επικοινωνία. Θα θέλαμε να μας μιλήσετε για τη νέα προσφορά αγάπης που ήλθε από την Ελλάδα μας!

π. Κοσμάς: Με τη βοήθεια του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Μελετίου, το πρωΐ  της Κυριακή μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, μοιράσαμε σε 300 μαθητές και μαθήτριες σχολικά είδη (τσάντες, τετράδια, στυλό, μολύβια) που κάποια από αυτά τα παιδιά στερούνται να τα έχουν λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.

euxh.gr: Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτή την προσπάθεια!

π.Κοσμάς: Όλα τα σχολικά είδη που μοιράσαμε είναι προσφορά από το υστέρημα και την αγάπη των Ελλήνων αδελφών μας, οι οποίοι κατά καιρούς μας στέλνουν τα κοντέϊνερ που επιμελείται ο ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου μαζί με τους σεβαστούς συνεργάτες του, Πανοσιολ. Αρχιμ. Παντελεήμονας Πούλος.

Είναι πολύ συγκινητικό και συνάμα ελπιδοφόρο, να μοιράζεις αγάπη στους ανθρώπους σου από την αγάπη των συνανθρώπων σου, βλέποντας σε κάποια πρόσωπα να ζωγραφίζεται το χαμόγελο στα χείλη τους, όταν οι στερήσεις υλικών αγαθών κάποιες φορές αποκόπτουν από τον άνθρωπο την ελπίδα για ζωή.

euxh.gr: Κλείνοντας  τη μικρή αυτή συνέντευξη, τί θα θέλατε να πείτε στους Έλληνες αδελφούς σας, που πραγματοποιούν ένα θαύμα στη μαύρη Ήπειρο; Προσφέρουν όχι μόνο επίγεια αγαθά αλλά και εργάτες στον αμπελώνα του Κυρίου μας.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ από καρδιάς, όλους εκείνους που βοηθούν το έργο της Εξωτερικής Ιεραποστολής, ώστε να συνεχίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία να δίνει μαρτυρία πίστεως και αγάπης στον ταλαιπωρημένο λαό της Αφρικής !!!

 ________________________________________________________________________

 * Ο Αρχιμ. Κοσμάς Θασίτης γεννήθηκε στην Καβάλα της Μακεδονίας. Σπούδασε Θεολογία και πραγματοποιεί Μεταπτυχιακές σπουδές στον  τομέα της Ιεραποστολής. Διακόνησε σε πολλές νευραλγικές θέσεις στην Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως. Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χρυσοστόμου, από τον Σεπτέμβρη 2019 αποσπάστηκε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και υπηρετεί ως πρωτοσύγγελλος στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας, πλάι στον  ιεραπόστολο Μητροπολίτη Κατάγκας,  Μελέτιο Γρηγοριάτη.   

Κοινοποίηση
Ανδρέας Καρίβαλης

Ο Ανδρέας Καρίβαλης είναι Καθηγητής Θεολόγος και Συγγραφέας. Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων (4) παιδιών.  

  1. Δημοφιλή
  2. Προτεινόμενα

Ημερολόγιο

« April 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30